ervaringsgerichte persoonlijke & professionele ontwikkeling 

Over mij
Mijn naam is Sanne Claessens (1980). Ik heb werkervaring binnen de GGZ met volwassenen.

Van 2000 tot 2007 werkte ik als activiteitenbegeleider bij GGZ Vincent van Gogh in Venray. Tot 2003 werkte ik met mensen die op open en gesloten verblijfafdelingen woonden op de Servaashof in Venray. Daarna ben ik gaan werken voor interne ateliers van gesloten opname-afdelingen en een forensisch psychiatrische afdeling (FPA).Tijdens mijn werk als activiteitenbegeleider werd mij duidelijk dat cliënten hun gedrag wilden veranderen, maar dat zij vaak niet wisten hoe zij dit konden aanpakken. Ik kreeg de behoefte om cliënten zelf te gaan behandelen in plaats van begeleiden. In 2005 ben ik gestart met de opleiding Dramatherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en in 2009 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. 
Sinds 2007 werk ik als dramatherapeut bij GGZ Vincent van Gogh. Ik heb dramatherapie opgezet en geïntroduceerd bij verschillende afdelingen, waaronder de Deeltijdbehandeling van het Regionaal Centrum GGZ Venray, Forensische Psychiatrische Afdeling & Forensische Trainings Unit en de Veteranen Intensieve Behandel Unit (VIBU). Bij deze afdelingen heb ik de module Innerlijke Dialoog ontwikkeld. 
Momenteel werk ik binnen het zorgprogramma persoonlijkheidsstoornissen voor de poli volwassenen van het RC Venray en het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen in Venlo (CvP), dat ook onderdeel is van Vincent van Gogh. Bij de poli en het CvP werk ik als dramatherapeut met Schematherapie waarvoor ik verschillende opleidingen heb gevolgd. Mijn specialisatie binnen de GGZ is persoonlijkheidsproblematiek.

Na de jaren ervaring bij Vincent van Gogh heb ik in 2013 besloten om mij naast mijn dienstverband vrij te vestigen in Venray. Ik wil mijn therapie tevens toegankelijk laten zijn voor mensen die niet in behandeling willen en/of hoeven zijn bij een grote GGZ-instelling. 

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat kunnen reflecteren op mijn eigen handelen binnen mijn werk mij enorm heeft geholpen om als professional goed te kunnen functioneren. Omdat ik denk dat het werken met mensen vraagt om een kritische blik naar jezelf als professional heb ik verschillende supervisietrajecten doorlopen. Dat heeft me geïnspireerd om ook zelf supervisie te willen geven aan beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren die een mensgericht beroep uitoefenen. In september 2016 ben ik gestart met de opleiding tot ervaringsgericht supervisor bij het Kempler Instituut Nederland (erkend door LVSC).

Registraties
Als therapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), onderdeel van Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en ben geregistreerd Vaktherapeut-Drama onder nummer 5848. Daarnaast ben ik bij het Register Schematherapie geregistreerd als Aspirant Schematherapeutisch werker. Als supervisor ben ik lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en ben geregistreerd als Supervisor onder nummer S13432. 
Om geregistreerd te blijven volg ik supervisie, bij- en nascholing.