ervaringsgerichte supervisie 

Over mij
Mijn naam is Sanne Claessens (1980). 

Werkervaring
Van 2000 tot 2007 werkte ik als activiteitenbegeleider bij GGZ Vincent van Gogh in Venray. Tijdens dit werk werd mij duidelijk dat cliënten hun gedrag wilden veranderen, maar dat zij vaak niet wisten hoe zij dit konden aanpakken. Ik kreeg de behoefte om cliënten ook zelf te willen gaan behandelen in plaats van begeleiden. In 2005 ben ik gestart met de opleiding Creatieve Therapie Drama aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In 2009 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. 
Sindsdien werk ik als dramatherapeut bij GGZ Vincent van Gogh. Ik heb daar inmiddels veel werkervaring opgedaan bij verschillende afdelingen, waaronder: de Deeltijdbehandeling van het Regionaal Centrum GGZ Venray (angst- en stemmingsstoornissen), Forensische Psychiatrische Afdeling & Forensische Trainings Unit en de Veteranen Intensieve Behandel Unit (VIBU). 
Momenteel werk ik binnen het zorgprogramma persoonlijkheidsstoornissen voor de poli volwassenen van het RC Venray en het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen in Venlo (CvP), dat ook onderdeel is van Vincent van Gogh. Bij de poli en het CvP werk ik als dramatherapeut met Schematherapie waarvoor ik verschillende opleidingen heb gevolgd. Mijn specialisatie is persoonlijkheidsproblematiek.

Supervisie
Door de jaren heen heb ik gemerkt dat kunnen reflecteren op mijn eigen handelen binnen mijn werk mij enorm heeft geholpen om als professional goed te kunnen functioneren. Omdat ik denk dat het werken met mensen vraagt om een kritische blik naar jezelf als professional heb ik verschillende supervisietrajecten doorlopen. Dat heeft me geïnspireerd om ook zelf supervisie te willen geven aan beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren die een mensgericht beroep uitoefenen. In september 2016 ben ik gestart met de opleiding tot ervaringsgericht supervisor bij het Kempler Instituut Nederland (erkend door LVSC). In 2018 heb ik deze opleiding succesvol afgerond.

Registraties
Als supervisor ben ik lid van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en ben geregistreerd als Supervisor onder nummer S13432.
Als therapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), onderdeel van Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en ben geregistreerd Vaktherapeut-Drama onder nummer 5848 en ik ben bij het Register Schematherapie geregistreerd als Aspirant Schematherapeutisch werker.

Om geregistreerd te blijven volg ik supervisie, bij- en nascholing.